GRIP farveblyanter

TIP: Overflader

GRIP farveblyanterne er bedst på råt, ikke for tungt glitterpapir. Farverne er endda lysere på akvarelpapir. GRIP farveblyanterne kan også bruges på en lang række andre overflader som pap, træ, sten eller terrakotta.

Vær kreativ med linjer og flader

Typer af linjer

Tip: SURFACES The colours of the GRIP colour pencils are best on rough, not too heavily glazed paper. The colours are even brighter on watercolour paper. The GRIP colour pencils can also be used on a range of other surfaces such as cardboard, wood, stone or terracotta.
Linjer kan variere meget: tynd, tyk, lang, kort, lige, bølget eller zigzag.

Projekt: Navnebillede
Tegn dit navn med store boble blokbogstaver og udfyld bogstaverne med korte, lange, bølgede, zigzag, tynde og tykke linjer i forskellige farver.

Linjer og overflader

Lukkede linjer definerer en bestemt form, som kan laves med forskellige farver og linjer.

Projekt: Min handske
Put din hånd på et stykke papir og tegn rundt om den med en pen. Herefter skal du tegne en linje på tværs af håndleddet for at lukke håndleddet. Herefter farvelægger du handsken.

Parallel og dobbeltskravering

Sammenhængende eller krydsede linjer danner en overflade. Forskellige linjeafstande og luger bestemmer overfladens tæthed.

Bakkelandskab
Tegn bakker og bjerge på dit papir og udfyld dem med forskellig massefylde og farvenuancer.

Bundle teknik

Hvis du tegner med mere en pen ad gangen kan du skabe strukturer som græsmarker, pels eller hår.

Projekt: Blomstereng
Tag en lysegrøn, mørkegrøn og gul farveblyant på og tegn på samme tid en eng på papiret. Derefter kan du tegne farverige blomster på din eng med enkelte farveblyanter.

Vær kreativ med farve

Farveintensitet

Lyse eller stærke farver træner motorikken og lærer børn, hvordan man justerer trykket på papiret. Forskellige farveintensiteter opnås ved at varierer trykket med pennen.

Projekt: Skildpadde
Tegn en skildpadde og farvelæg den herefter med en farve. Hvor mange forskellige farvenuancer kan du skabe?

Overhånd greb

Med overhåndsgrebet, bliver pennen holdt meget fladt og fylder området hurtigt ud. Resultatet er interessante strukturer afhængig af papiret.

Projekt: På landet
Tegn en linje som horisont. Farv skyerne med den blå GRIP farveblyant ved at holde den i overhånds grebet, brug herefter grøn og gul til engen. Herefter tegner du træer og huse i dit billede.

Blandede nuancer

Nye farvenuancer bliver skabt ved at tegne en skygge henover en anden.

Projekt: Hvor mange grønne nuancer kan du skabe?
Bland forskellige nuancer af grøn fra gul, lyseblå og mørkeblå.

Vandopløselige

Akvarelteknik

.
Masser af vand er penslet på tegningen, der er farvelagt med GRIP farveblyanter og herefter er vandet fordelt jævnt på papiret.

Projekt: Sommerfugl
Tegn en sommerfugl. Put herefter vand på de lyse farver først og herefter de mørkere farver.

Farveblandinger

Hvis farverne bliver blandet, når man tegner, kan man opnå interessante blandinger, når man putter vand på.

Projekt: Farver og former
Farver i overlappende firkanter, cirkler og trekanter. Skab formerne individuelt med vand. Nye farveblandinger viser sig, hvor de farvede flader overlapper hinanden.

Farveforløb

Overlap af farver fra lys til mørk giver smukke farveforløb, når billedet bliver penslet med vand.

Projekt: Lys og skygge
Tegn med gul, orange og røde farver, bland på papiret og pensel herefter farverne med vand. Når det er tørret, tegner du højhuse på billedet i sort.

Baggrunde

GRIP farveblyanter er ikke kun egnet til at tegne på papir og kort men også på lærred, tilberedt træ, papmache og trylledej.

Projekt: lærred
Tegn din yndlingsblomst på et lærred og brug en pensel med vand henover farverne. Du kan bruge maleriet som en julegave eller en gave til Mors Dag eller Fars Dag.

Pædagogiske effekter

Tegning på vådt papir

Når du tegner på vådt papir, bliver farveblyantslinjerne både blødere og bredere.

Projekt: Mit akvarium
Tegn sjove fisk på et tørt stykke papir med vokskridt. Gør herefter papiret vådt med vand og tegn en masse bølger på papiret med GRIP akvarelfarveblyanterne.

Effekter

Du kan skabe et interessant 3D billede med f.eks. en svamp.

Projekt: Mit drømmehus
Skær træer og huse ud af en svamp. Tegn farver på et stykke papir. Brug herefter en våd pensel henover farverne og pres "svampefrimærker" Dette ligner et 3D billede.

Saltmetoden

Salt absorberer farvepigmenterne og vandet fra en fugtig, farvet overflade. Den tørre overflade får herefter en smuk struktur.

Projekt: Sten i vandet
Tegn sten i brune nuancer i starten af lektionen, mal herefter farverne med en våd pensel og sprøjt straks salt på. Børst saltet væk, når farverne er tørre og mal vand rundt om stenene.